Tot ce trebuie să știți despre fractura de penis

Tot ce trebuie să știți despre fractura de penis

O fractură de penis este o vătămare rară și alarmantă care poate apărea în timpul actului sexual.

O fractură de penis nu este aceeași cu un pauză într -un os. În schimb, este o ruptură în cele două zone ale penisului responsabile de erecții: Corpora Cavernosa și teaca penisului.

Deoarece vătămarea poate provoca daune de lungă durată funcției sexuale și urinare a unui bărbat, este este important să solicitați asistență medicală de urgență.

O fractură de penis este o vătămare dureroasă care apare de obicei în cele două treimi inferioare ale penisului.

Simptomele unei fracturi de penis includ:

 • Sângerare din penis
 • Experimentând vânătăi de culoare închisă la penis
 • Având probleme în urinare
 • Auzind o fisură sau apariție sunet
 • Pierderea unei erecții brusc
 • Durere care variază de la minim la sever

Conform cercetării, simptomele de fractură penisului care nu includ o popping Sunetul sau pierderea rapidă a erecției se datorează de obicei unui alt tip de vătămare.

O fractură de penis va determina adesea penisul să ia ceea ce medicii numesc o „deformare de vinete”, unde penisul apare purpuriu și umflat. Simptomele mai rare ale unei fracturi de penis includ umflarea în scrot și sânge în urină.

Alte afecțiuni care imită simptomele unei fracturi de penis includ o ruptură a venelor și artere .

Un medic poate folosi tehnici de imagistică și poate efectua un examen fizic pentru a determina diferența dintre condiții.

Penisul are o zonă de țesut asemănător cu buretele numit Corpus cavernosa. Când un bărbat are o erecție, sângele din penis se concentrează în această zonă. Când penisul este erect, una sau ambele părți ale corpus cavernosa se poate prinde, rezultând o fractură penisului.

O fractură de penis va apărea de obicei doar atunci când penisul unui bărbat este erect. Un penis flaccid nu se fractură de obicei, deoarece Corpus Cavernosa nu este la fel de mărit ca atunci când penisul este erect.

Conform unei recenzii, majoritatea cazurilor de fractură de penis în Statele Unite apar în timpul actului sexual.

Leziunea se întâmplă de obicei atunci când un bărbat se aruncă împotriva osului pubian sau a perineului, ceea ce poate determina ca corpus cavernos să se prindă sau să se spargă.

bărbații nu au neapărat sex dur atunci când apare o fractură , dar poate fi într -o poziție în care penisul este mai probabil să lovească împotriva unui os.

Cu toate acestea, a fost cunoscută și o fractură penisului în următoarele circumstanțe:

 • rostogolindu -se în pat pe un penis erect
 • lovind un penis erect pe ceva, cum ar fi un cadru de ușă sau un mobilier
 • Căderea pe un penis erect

Când să vadă un medic

Dacă un bărbat bănuiește că are un penis fracturat, el trebuie să solicite îngrijiri medicale imediate.

Medicii consideră o fractură de penis o situație de urgență urologică, deoarece aceasta esteare potențialul de a afecta permanent funcția sexuală și urinară a unui bărbat.

Majoritatea bărbaților vor solicita tratament la un departament de urgență. Cu cât un bărbat mai rapid poate vedea un medic și poate avea fractura tratată, cu atât este mai probabil să experimenteze o recuperare completă.

diagnostic

Un medic poate, de obicei De asemenea, pot fi utilizate întrebări despre modul în care fractura și inspecția penisului.

Studii imagistice, cum ar fi o radiografie, pot fi, de asemenea, utilizate. De asemenea, un medic poate folosi o ecografie, care folosește unde sonore pentru a detecta anomalii și pentru a localiza zona exactă sau zonele în care penisul a fost deteriorat.

Dacă un medic nu poate identifica lacrimă folosind ecografie, poate folosi magnetic Imagistica prin rezonanță (RMN) în schimb.

Tratamentele pentru o fractură de penis pot include îngrijirea la domiciliu și reparația chirurgicală.

Tratamentele la domiciliu includ:

 • Aplicarea pachetelor de gheață acoperite cu pânză timp de 10 minute la un moment dat pentru a reduce umflarea.
 • Folosind un cateter Foley pentru a goli vezica și a reduce trauma la penis.
 • Luarea anti- Medicamente inflamatorii, cum ar fi ibuprofenul, pentru a reduce durerea și umflarea.

Ocazional, un medic va recomanda, de asemenea, să înfășurați penisul sau să poarte „splinturi” speciale pentru a poziționa penisul într -un mod care reduce presiunea .

Utilizarea tratamentelor la domiciliu singur s-a dovedit a provoca rate mari de complicații în urma unei fracturi de penis. Exemple dintre acestea includ durerea atunci când obțineți o erecție, un unghi sever față de penis și incapacitatea de a obține o erecție.

Ca urmare, mulți medici recomandă reparații chirurgicale și tratament. Conform unor cercetări, chirurgia are ca rezultat rezultate mai bune pentru persoanele cu fracturi de penis.

Tratamentul chirurgical poate varia în funcție de amploarea rănilor unui bărbat. Exemple de reparații care pot fi făcute după o fractură de penis includ:

 • scăparea de un hematom sau acumulare de sânge din cauza fracturii
 • Oprirea sângerării oricăror vase de sânge deteriorate
 • Închiderea oricăror tăieturi sau lacerații la penisul care poate provoca sângerare.

Dacă uretra unui bărbat este deteriorată, este posibil ca un medic să fie nevoie să -l repare și el.

Pentru a repara fractura penisului, un medic va face o incizie în pielea penisului pentru a accesa una sau mai multe zone sfâșiate. Chirurgul va repara aceste lacrimi cu cusături.

Dacă un bărbat nu caută tratament pentru o fractură de penis, este posibil să poată experimenta o deformare permanentă a penisului.

Un penis netratat Fractura poate duce, de asemenea, la dificultăți de menținere a unei erecții, care este cunoscută sub numele de disfuncție erectilă.

după îngrijire și recuperare

Ușuria de recuperare în urma unei fracturi de penis depinde de obicei de severitatea vătămării vătămării . În timp ce majoritatea bărbaților vor putea merge acasă după procedură, un medic îi va sfătui de obicei să se abțină de la activitatea sexuală timp de cel puțin 1 lună pentru pastila potencialex a permite locului chirurgical să se vindece.

în cazuri rare în care un bărbat are dificultăți în evitarea unei erecții pe durata perioadei de recuperare, un medic poate prescrie medicamente pentru a reduce probabilitatea unei erecții, cum ar fi sedative sau hormoni.

Tratamentul prompt al unei fracturi de penis este vital pentru a se asigura că un bărbat poate reveni la funcția sa sexuală și urinară completă.

 • Sănătatea bărbaților
 • Sănătate sexuală/Stds
 • urologie/nefrologie

Știri medicale astăzi are orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .