Este vorba despre a fi activ cu viitorii mei nepoți.

Este vorba despre a fi activ cu viitorii mei nepoți.

Un alt motiv de motivare pentru mine a fost să văd cum oamenii se sănătos, fie că este vorba de rețelele de socializare sau în cercul meu de prieteni. Nu există nimic mai bun decât să văd bucuria altora care găsesc succesul în călătoria lor și îmi oferă atât de multă încurajare și motivație. Dar sunt și ridicol de competitiv. Și o parte din mine devine geloasă pe succesul lor. Theodore Roosevelt este citat spunând: „Comparația este hoțul bucuriei”. Există mult adevăr în asta. Singura călătorie comparabilă cu a mea este a mea. Pe măsură ce sărbătoresc realizările lor, trebuie, de asemenea, să fiu atent să nu las succesul celorlalți să întindă felul în care văd cât de bine mă descurc.Ambii acești „motivatori” îmi pot amplifica depresia. Când nu închid toate cele trei inele de pe ceas, mă bat; când un prieten aleargă mai departe și mai repede decât mine, cred că sunt un eșec și de ce să mă mai deranjez. Și acea autocritică îmi alimentează depresia. Conduce la mai multă lene, mai multă mâncare de stres, nu-i mai pasă și un funk din care devine din ce în ce mai greu de scăpat. Din fericire, am un terapeut uimitor care m-a ajutat să trec peste aceste provocări în ultimele 7 luni și am învățat cum să-mi gestionez mai bine gândurile. Am, de asemenea, un sistem de sprijin uimitor în familia mea, prietenii mei și, în special, colegii mei de echipă Healthier 2021 Mark și Laura, care m-au învățat atât de multe în călătoria noastră împreună.Dr. Bruni, directorul medical principal al WebMD, mi-a spus în ianuarie: „Investiți în voi înșivă. Aceasta este mai mare decât pierderea în greutate, aceasta este viața ta!”

Ea are dreptate.

Viața mea este motivația. Nu este vorba doar despre atingerea unui număr pe o scară sau a mărimii unui pantalon până la o anumită dată – este vorba de mult mai mult. Obiectivele sunt importante și voi continua să le stabilesc, dar acum este vorba despre MINE. Este vorba despre a intra în 50 de ani în cea mai bună sănătate posibilă. Este vorba despre a fi activ cu viitorii mei nepoți. Dacă pierd un antrenament sau mănânc o masă copioasă cu prietenii, este în regulă! Spune-o din nou — e OK! A bâjbâi de câteva ori nu va strica următorii 40-50 de ani!

Nu mai pot permite ca obiectivele măsurabile să mă consume atunci când imaginea de ansamblu este despre ce este vorba. Pentru prima dată, mă concentrez pe termen lung. Există puțină pace și har în asta. 

Grăsimea, în special cea din jurul taliei, crește riscul de îmbolnăvire gravă. Ai nevoie de motivație pentru a pierde kilogramele în exces? Luați în considerare aceste 11 sfaturi.

Pierde în greutate: este un salvator

Ești un atac de cord care așteaptă să se întâmple? Dacă bolile de inimă, hipertensiunea arterială sau trigliceridele mari sunt în istoricul familial (sau personal), pierderea în greutate poate schimba acest lucru. Vă puteți reduce foarte mult riscul de probleme grave de sănătate scăzând kilogramele în plus.

Nu esti singur

Două treimi din toți americanii sunt supraponderali; o treime dintre ei sunt obezi. A creat o epidemie de hipertensiune arterială, ateroscleroză (întărirea arterelor), boli de inimă, decese legate de inimă — plus accidente vasculare cerebrale și diabet. De asemenea, multe tipuri de cancer au fost legate de obezitate.

Grasimea iti doare inima

Fiecare sistem major din corpul tău simte stresul excesului de greutate. Inima este victima cea mai evidentă – pe măsură ce colesterolul crește, tensiunea arterială crește și arterele se înfundă. De asemenea, sângele își pierde capacitatea de a coagula, ceea ce crește riscul de accident vascular cerebral.

Fat Ups hormonii masculini

Femeile supraponderale dianol pareri au niveluri mai ridicate de hormoni masculini, ceea ce le crește riscul de boli de inimă. Acești hormoni provoacă, de asemenea, chelie pe model masculin, un pic de păr facial în exces și acnee.

Grăsimea declanșează diabetul

Excesul de greutate afectează un alt hormon — insulina — care duce la diabet. Având diabet zaharat crește riscul de boli de inimă. Este un cerc vicios.

Ruinele grase Somn

Persoanele supraponderale suferă adesea de tulburări de somn. Cea mai periculoasă este apneea în somn. Cu apneea în somn, încetezi să respiri de multe ori în timpul nopții. Acest lucru face ca nivelul de oxigen să scadă, ceea ce afectează inima, vasele de sânge, riscul de accident vascular cerebral și riscul de diabet.

Epave de grăsime, șolduri, genunchi

Impactul absolut al excesului de greutate asupra corpului inferior creează o mulțime de probleme. Aveți un risc mai mare de osteoporoză care subțiează oasele. Dezvolti probleme de șold și spate. Copiii supraponderali vor dezvolta oase fragile, așa că sunt expuși unui risc și mai mare pentru aceste probleme.

Începe acum: Pierde în greutate

Schimbări de dietă și exerciții fizice — de asta este nevoie pentru a pierde în greutate. Trebuie să faci schimbări în stilul de viață care se potrivesc în rutina ta zilnică.

Mănâncă micul dejun

Un mic dejun sănătos vă ajută să vă porniți metabolismul. Îți va fi mai puțin foame la prânz!

Exercitii zilnice

Alergarea, mersul pe jos, ciclismul – toate sunt tipuri grozave de exerciții cu greutăți. Ele vă vor ajuta să pierdeți în greutate. Începeți de aici: găsiți timp în timpul zilei –10 minute ici și acolo — pentru plimbare. Totul contează!

Poți sa faci asta!

Niciodată nu este prea târziu să slăbești. O mulțime de povești de succes dovedesc asta — și tu poți! Dar dieta singură nu o va face. Pentru a pierde în greutate și pentru a nu o pierde, trebuie să faci și mișcare. Pune-ți pantofii de mers sau alergare — și fă-o!

WebMD Clinica de Pierdere în Greutate-Caracteristică Examinat de Michael W. Smith, MD la 31 mai 2007

Surse

SURSE: CDC. Steven Lamm, MD, Școala de Medicină a NYU.Brunilda Nazario, MD, WebMD Senior Medical Editor. Isadore Rosenfeld, MD, RossiProfesor distins de medicină clinică, NYU Weil Cornell MedicalCentru.

© 2007 WebMD, Inc. Toate drepturile rezervate.

Tocmai când îți iei greutatea sub control, bum! Sunt sărbători, iar mâncarea este pretutindeni. De la birou la fabrică, de la magazinul de articole de birou la farmacie (ca să nu mai vorbim de petreceri și evenimente de familie din abundență), se pare că sezonul de vacanță de Ziua Recunoștinței până la Anul Nou este un festival alimentar lung și tentant, menit să te facă creste in greutate.

Adaugă emoțiile sezonului și experții spun că sărbătorile pot face eforturile tale de scădere în greutate un dublu zgomot.

"Ai stresul sărbătorilor, împreună cu lipsa de somn și, pentru mulți, un cazan de emoții clocotitoare iese la suprafață — și ai toată mâncarea asta care te face semn la fiecare pas," spune Warren Huberman, PhD, psiholog clinician specializat în controlul greutății la New York University Medical Center. "Poate fi o combinație periculoasă pentru cei care au probleme în a controla ceea ce mănâncă."

Dar este posibil să împiedicați sărbătorile alimentare de sărbători să nu vă strice planurile de slăbire. Una dintre cele mai bune moduri de a începe, spun experții, este prin a descoperi care sunt cu adevărat indicii personale de supraalimentare în vacanță.

Mâncare și sentimente: Creșterea în greutate de sărbători Dublu Whammy

Deși poate părea că tentația de a mânca în exces este învelită în acele cannoli făcute manual sau în acel tort de ciocolată german, doar a fi în preajma unei mâncăruri mai delicioase nu este întreaga poveste. Un studiu recent indică faptul că, pentru majoritatea dintre noi, dorința de a mânca în exces în orice moment al anului este guvernată mai mult de emoție decât de indicii de mediu.

În cercetările publicate în jurnal Obezitatea, Heather Niemeier, PhD, și colegii săi au descoperit că pentru mulți oameni, sămânța supraalimentării este de fapt plantată în emoțiile lor. Mai mult, au descoperit că persoanele a căror supraalimentare este declanșată de emoții tind să piardă mai greu în greutate și să mențină pierderea în greutate.

"Când vine vorba de pierderea în greutate cu succes, cercetările noastre au arătat că emoțiile și gândurile noastre par să joace de fapt un rol mai important decât indicii de mediu – mâncăm ca răspuns la sentimente – și pentru mulți oameni, sărbătorile pot aduna o întreagă comoară. cufăr de sentimente, atât bune, cât și rele," spune Niemeier, cercetător la Miriam Hospital’s Weight Control & Centrul de Cercetare a Diabetului și Școala Medicală Warren Alpert de la Universitatea Brown din Rhode Island.

A continuat

Fie că este vorba de dor după amintirile sărbătorilor trecute, de a avea de înfruntat luptele de o viață care vin în prim-plan la evenimentele de familie, sau doar de a fi singur în această perioadă a anului, pentru mulți, acesta poate fi și un sezon de tristețe.

"Dacă avem undeva în istoria noastră un răspuns emoțional la care am răspuns mâncând, acesta va fi declanșat din nou – acea conexiune se construiește și nu se întrerupe, mai ales că o continuăm să o întărim din nou și din nou, în timp," spune Katherine Muller, PsyD, directorul Programului de terapie cognitivă comportamentală Montefiore Medical Center din New York.

Și există unele cercetări care arată că mâncarea în sine poate acționa ca un declanșator emoțional, provocând și mai multe emoții să iasă la suprafață în acest timp.

"La fel ca muzica poate evoca amintiri, la fel anumite alimente pot stârni amintiri, în plus, simțul olfactiv este o cale directă către creier," spune Huberman. "Așa că, uneori, chiar și mirosul unui anumit fel de mâncare de sărbători poate evoca un răspuns emoțional care, în cele din urmă, te trimite înapoi la masa de bufet de mai multe ori, apoi chiar îți dai seama — și nici măcar nu știi de ce."

În acest sens, spun experții, să te gândești la ce rol joacă alimentele de sărbători în banca ta de memorie te-ar putea ajuta să depășești tentația de a le consuma.

"Este în regulă să ai emoție, să te gândești la memorie, dar pur și simplu nu încerca să readuci vremurile bune sau să acoperi vremurile rele cu alimentele pe care le asociazi cu acele sentimente," spune Muller.

Faceți un plan pentru a evita creșterea în greutate în vacanță

Deși înțelegerea de ce mănânci poate oferi o anumită măsură de control, experții spun că este, de asemenea, important să te îndrepți în fiecare potențial festival alimentar cu un plan despre cum vei face față tentației.

"Dacă crezi că poți pur și simplu să mergi la petrecere și să mergi la ea, sau și mai rău, crezi că poți evita pur și simplu masa de bufet, este aproape sigur că vei pierde controlul și vei mânca tot ce se vede," spune Huberman.

A continuat

În schimb, spune el, trebuie să ai un plan de coping.

În cercetările publicate recent în jurnal Cercetare și terapie comportamentală, medicii au descoperit că persoanele care au avut dietă care au încercat să-și controleze pofta de mâncare folosind strategii de evitare au fost expuși unui risc mai mare de a mânca în exces decât cei care au dezvoltat abilități de adaptare pentru a-și controla supraalimentația.

Printre strategiile care funcționează cel mai bine se numără vorbirea de sine pozitivă, cu ajutorul apetitului "carduri flash," spune Judith Beck, PhD, profesor asociat clinic de psihologie la Universitatea Pennsylvania din Philadelphia și autor al TheSoluție pentru dieta Beck.

"O parte a soluției Beck este să faci o listă cu toate motivele bune pentru care vrei să slăbești și să ți-o citești în fiecare dimineață — iar când ești tentat să mănânci ceva ce nu ai plănuit, citește-o din nou, așa că Îți amintești constant de ce merită să refuzi mâncarea," ea spune.

Ea crede că trebuie să-ți repeți motivele pentru care vrei să fii slabă, în același mod în care repeți discursul pe care îl dai șefului tău atunci când îi ceri o mărire de salariu sau discuția de încurajare pe care o faci înainte de orice situație provocatoare.

"Trebuie să te condiționezi și să-ți schimbi mentalitatea despre ce înseamnă mâncarea pentru tine," spune Beck.

Muller spune că această metodă funcționează bine pentru cei care sunt "gânditori" și să faci bine cu un scenariu. Pentru cei care sunt mai animați de moment, "vezi și mănâncă" tipuri, o tehnică numită "mâncare atentă" poate funcționa cel mai bine, spune ea.

"Adesea, supraalimentarea este legată de un loc primitiv, emoțional din interiorul nostru și pur și simplu începem să mâncăm fără minte," spune Muller. "Așa că una dintre strategii ar fi să cultivi mindfulness: continuă să te aduci înapoi la aici și acum, observă ce ai în mână, observă ce este în farfurie și fii atent la ceea ce mănânci."

Huberman spune că puteți merge și petrecere cu petrecere, cu un plan pentru fiecare eveniment: "Poți să limitezi numărul de feluri de mâncare pe care le vei mânca, să limitezi cât vei mânca la fiecare fel, să te limitezi la cele trei alimente pe care le iubești absolut cel mai mult. Cheia este să puneți parametri în jurul cât veți consuma și apoi să rămâneți la planul dvs."

A continuat

Nu lăsați „împingetorii de mâncare” să ducă la creșterea în greutate de sărbători

În ciuda planurilor tale cele mai bine puse, obiectivele tale culinare de sărbători încă pot merge prost datorită "împingătoare de alimente" – prieteni, membri ai familiei și colegi de muncă care refuză să ia "Nu" pentru un răspuns când oferă bunătăți de îngrășare.

"Aceștia sunt oamenii care, indiferent de motiv, par să creadă că sărbătoarea lor nu este completă până când nu te fac să cedezi slăbiciunilor lor alimentare," spune Huberman.

De la colega aia cu borcanul de prăjituri fără fund, până la mama și mătușa Sue cu plăcintele lor cu nuci pecan și umplutura de un miliard de carbohidrați, până la gazda care nu te lasă să pleci din casa ei înainte de a da o farfurie de dietă. bunătăți, chiar și prietenii și familia bine intenționați vă pot trage în Zona Crepusculară a Dietei.

Cea mai ușoară cale de ieșire? Doar spune "Nu" — iar și iar și iar, spun experții.

"Numim asta tehnica recordului spart," spune Huberman. "Dacă continui să refuzi politicos împingătorul de mâncare, în cele din urmă ei vor înceta să te împingă. Nu trebuie să fii nepoliticos, dar trebuie să fii ferm."

Beck adaugă că ar trebui să ne simțim îndreptățiți să facem ceea ce este bine pentru noi.

"Dacă ai refuza mâncarea din cauza unei alergii sau din motive religioase, nu te-ai gândi de două ori să spui „nu” și să te ții de el," spune Beck. "Așa că oferiți-vă același sentiment de drept atunci când spuneți „nu” la ceva pentru că vă protejați sănătatea bună."

Nu este nevoie de multe explicații despre motivul pentru care nu vrei să mănânci ceva. Nici măcar nu trebuie să menționați cuvântul "dietă."

"Este într-adevăr în regulă să spui doar „Nu, mulțumesc – miroase divin, dar sunt foarte plin”. Nu trebuie să oferi mai multe explicații decât atât," spune Huberman.

Dacă pur și simplu nu poți scăpa fără a accepta ceva care se îngrașă în farfurie, spune Muller, acceptă. Apoi, intră în camera alăturată și aruncă-l.

"Doar pentru că este în farfurie sau în mână," ea spune, "nu înseamnă că trebuie să o mănânci."

Caracteristica WebMD Examinat de Louise Chang, MD pe 28 septembrie 2011

Surse

SURSE: Warren Huberman, dr., psiholog, pierderea în greutate chirurgicalăControl & Centrul de Cercetare în Diabet, Spitalul Miriam; Warren AlpertFacultatea de Medicină, Universitatea Brown. Katherine Muller, PsyD, director,Programul de terapie cognitiv-comportamentală, Centrul Medical Montefiore, New York. JudithBeck, profesor asociat clinic de psihologie, Universitatea din Pennsylvania;director, Beck Institute for Cognitive Therapy, Philadelphia; autor, TheSoluție pentru dieta Beck. Niemeier, H., Obezitatea, octombrie 2007; vol15, nr. 10. Lee, J., Cercetare și terapie comportamentală, octombrie 2007; vol45, Numărul 10: pp 2334-2348.

© 2007 WebMD, Inc. Toate drepturile rezervate.

18 decembrie 2000 — În urmă cu doi ani, Rhonda Bailey era grasă și mizerabilă. Tânăra de 38 de ani purta 245 de lire sterline pe cadrul ei de 5 picioare 1. Strângerea într-o cabină de restaurant, un scaun de avion sau o plimbare într-un parc de distracții era de neimaginat. Mersul îi făcea articulațiile rigide și dureroase. S-a sprijinit greu de un baston pentru a ajunge de la locul de parcare pentru persoanele cu handicap la biroul ei de la serviciu.

Astăzi, Bailey este literalmente jumătate din femeia care a fost. În ultimele 18 luni, ea a slăbit 50% din greutatea corporală. Talia ei s-a micșorat de la mărimea 26 la mărimea șase. Acum, cu 125 de lire sterline, rezidenta din California de Sud face jogging zilnic, merge cu bicicleta cu fiica ei vitregă și se bucură de capacitatea ei de a face lucrurile mărunte ale vieții — cum ar fi să-și lege pantofii — fără a-i cere ajutor soțului ei.